De bladeren zijn van de bomen aan het vallen en de winter staat voor de deur. Het is tijd voor een najaarsbeurt van de tuin, zodat deze netjes de winter in kan gaan. Een najaarsbeurt is bedoeld om de tuin winterklaar te maken, zodat deze in optimale conditie blijft. De najaarsbeurt kan in overleg naar eigen wens worden ingevuld. Dit kan bestaan uit het verwijderen van bladeren, het snoeien van de beplanting en het bemesten van het gazon.

Beplanting

Veel planten zijn gebaat bij een snoeibeurt in het najaar, zodat ze in het voorjaar weer volop kunnen groeien en bloeien. De borders worden weer onkruidvrij gemaakt. Hierdoor ziet de tuin er de hele winter netjes uit.

Gazon

Het gazon kan gemaaid worden tot de groei is gestopt. In deze periode moet je het gras niet te laag afmaaien. Om het gras te beschermen tegen de winter is het aan te raden om het te bemesten en bekalken met een speciale najaarsmeststof. Hierdoor is het beschermd tegen regen, vorst en andere weersomstandigheden. Daarnaast blijft het gazon hierdoor groen, sterk en dicht. Tijdens de najaarsbeurt van de tuin kunnen ook de graskanten gesneden worden, zodat de tuin er weer netjes bij ligt.

Overige

Het najaar is ook de beste planttijd voor veel planten. Door deze al in het najaar aan te brengen kunt u in het voorjaar genieten van een mooie plant. Wij kunnen u hierbij van advies voorzien, zodat de plant aansluit op de groeiplaats. Een goede najaarsbeurt van de tuin is veelomvattend en vereist een goede kennis.

Onze hoveniers komen u hier graag bij helpen. Onze adviseur Jan Koppers komt graag bij u langs om de mogelijkheden door te nemen en vrijblijvend te informeren over de kosten. Contact leggen kan eenvoudig via het contactformulier of telefonisch tijdens kantoortijden op 0348-444519.