De winter is nog niet voorbij. Het is kil en kaal in de tuin en we worden nog regelmatig getrakteerd op een winterse bui. Wat verlangen we weer naar het voorjaar en de zomer. Gelukkig kunnen we ons al een klein beetje voorbereiden op het komende tuinseizoen en ons laten inspireren door de nieuwste trends van 2018 voor in de tuin.

Één van de trends is een “kooktuin”.

Een tuin waaruit je je eigen groente en fruit kan eten. Een buitenkeuken mag hierin ook niet ontbreken. Hier kan je aan de slag gaan met het bereiden van de lekkerste gerechten in combinatie met eetbare planten, die je ook weer uit eigen tuin plukt. Kortom culinair genieten in én uit eigen tuin!

 

Dit jaar zien we ook weer steeds meer het hergebruik van materialen terug. 

Denk hierbij aan oud gebakken klinkers en natuurstenen details in combinatie met een mooi terras en veranda van ruw houten materialen. Steeds meer willen we een tuin waarin je de natuur ervaart. Enerzijds is de tuin een verlengstuk van de woning. Daarnaast is het ook een plek om echt even buiten te zijn!

 

Er worden ook steeds weer nieuwe producten ontwikkeld als het gaat om bestratingsmaterialen. 

Waren er eerst nog de betontegels die vaak 6 cm dik waren. Nu zijn er steeds meer tegelsoorten die 4 cm dik zijn. Denk hierbij eens aan Keramische tegels. Dit zijn tegels met een betonnen ondergrond waardoor deze tegels gewoon in het zand gelegd kunnen worden. Een mooie bijkomstigheid bij de afwerking is dat er ook een waterdoorlatende voeg gebruikt kan worden. Hierdoor neemt het terras een gedeelte van het regenwater op.

Heeft u vragen over tuintrends of wilt u meer weten over het gebruik van tuintrends in uw tuin? Neem dan contact met ons op via het contactformulier!