Tuintrends 2019!

Home/Blog/Tuintrends 2019!

Tuintrends 2019!

Het nieuwe jaar is net begonnen en daarom een goede tijd om voor u de tuintrends van 2019 op een rij te zetten. Lees hieronder de trends volgens Tuinbranche Nederland en wellicht kunt u één of meerdere (laten) toepassen in uw tuin.

  1. Levende natuurlijke tuin

Verantwoord tuinieren blijft belangrijk. Dit zie je terug in de tuinen als men rekening houdt met insecten, vogels en de afvoer van regenwater. Levende tuinen worden weer steeds populairder!

2. Romantische tuin

Pasteltinten en ronde vormen zijn dé trend van dit jaar. Bloemen met zachte vormen en structuren kunnen in deze stijl niet ontbreken. Een goed voorbeeld van beplanting is de Hortensia in zachtroze of lichtblauw.

  1. Stoere toekomst gerichte tuin

In deze tuin zie je veel symmetrie, grafische vormen en opvallende kleuren. Vooral blauw en paars zijn goede kleuren wat deze trend betreft. Verder kunnen futuristische onderdelen als lampen op zonne-energie en tegels met watergeleiding niet ontbreken.

  1. Rustieke tuin

Net als afgelopen jaar, zien wij ook nu deze trend weer terugkomen. Door gebruik te maken van veel groene planten, natuurlijke materialen zoals ruw hout of bamboe creëer je je eigen rustieke tuin. Helemaal hip in deze tuin is ook om je eigen groente te kweken in bijvoorbeeld een kleine tuinkas!

Heeft u vragen over tuintrends of wilt u meer weten over de toepassing hiervan in úw tuin? Neem dan contact op via het contactformulier of bel 0348-444519!

By |januari 17th, 2019|Blog|0 reacties